Korzyści makaronowe i efekty uboczne

Makak korzeń w proszku jest wytwarzany z korzenia maka. Korzeń Maca, znany również jako Lepid ium meyenii, jest równinną, bardzo odporną rośliną z rodziny Cruciferae, o czerwonawych korzeniach jak rzodkiewki. Korzeń maka jest zazwyczaj suszony i przechowywany przez 7 lat. Z czasem, legenda Inca mówi, że wojownicy Inca zabierali te rośliny przed bitwami, co dawało im ogromną moc, ale po wygranej bitwie nie wziąłby jej ze względu na silny wpływ na popęd seksualny.

Tak więc, jeszcze przed 5000 rokiem, korzyści płynące z maka w proszku mają już reputację silnej siły, libido, i że były one dobre dla wzrostu płodności. Proszek korzeniowy Maca jest obecnie bardziej popularny ze względu na korzystne właściwości afrodyzjakowe, a także ogólnie rzecz biorąc wzmacnia organizm. Lepidium meyenii jest znane jako peruwiański korzeń. Ze względu na zwiększony popyt na tę fabrykę, w Peru z roku na rok pod elektrownią znajduje się coraz więcej terenów. Makak w proszku korzeniowym Maca jest obecnie dostępny na całym świecie jako suplement diety.

Korzyści Maca w proszku odnoszą się do adapteogenu - adaptogen jest substancją w naszym organizmie, która odgrywa ważną rolę w zwiększaniu odporności naszego organizmu, zasila w energię, wzmacnia układ odpornościowy i redukuje stres. Ma ścisły wpływ na system hormonalny, który bezpośrednio wpływa na niemal wszystko: stan energetyczny organizmu, wzrost, wytrzymałość seksualną i ogólne zdrowie. Zawiera witaminy B1, B2, B2, B12 i C, aby zapewnić prawidłowe funkcjonowanie serca, konwersję węglowodanów w energię, wzrost komórek i odpowiednią produkcję czerwonych krwinek.

Proszek korzeniowy Maca zawiera również cztery rodzaje alkaloidów, które pośrednio poprzez system hormonalny odpowiadają za prawidłowe wykorzystanie wapnia i fosforu we krwi.

Podsumowując - przy regularnym używaniu, będziesz świetnie służył sobie i swojemu ciału, ponieważ maca w proszku jest korzystna:

W przeciwieństwie do wielu leków chemicznych, nie występują szkodliwe skutki uboczne sproszkowanego korzenia macy, dlatego można je przyjmować codziennie w dużych ilościach. Na rynku można znaleźć produkty w postaci proszku lub kapsułek. Maca reguluje hormony, a ponieważ nie było badań potwierdzających bezpieczeństwo stosowania u pacjentów cierpiących na nowotwory związane z hormonami piersi, jajników, macicy, jądra, jąder - osoby te muszą być niezwykle ostrożne. Proszku maka nie należy przyjmować podczas ciąży i laktacji.

Osoby cierpiące na choroby żółciowe i wątrobowe lub nadciśnienie krwi powinny skonsultować się z lekarzem przed użyciem proszku z korzenia macy. Nie mądrze jest również przyjmować go, jeśli używasz leków zwiększających płodność, jak również z żeń-szenia.

Liczba badań nad wpływem proszku z korzeni macy na zdrowie człowieka rośnie z dnia na dzień i jest to więcej niż wystarczająca przyczyna, aby umieścić proszek z korzenia macy (Lepidium meyenii) w diecie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *